Maria Sharapova
Maria Sharapova - © ANP

Sharapova brengt Rusland stap dichter bij titel in Fed Cup

15 november 2015
Rusland staat met 2-1 voor in de strijd om de Fed Cup. Maria Sharapova won zondag de titanenstrijd met Petra Kvitova: 3-6, 6-4, 6-2.

De wedstrijd tussen de kopvrouwen van de Russische en Tsjechische ploegen draaide uit op een uitputtingsslag van ruim 2,5 uur. Met name de tweede set, die 67 minuten duurde en onder meer een game bevatte die elf minuten in beslag nam, leek eindeloos te duren.

Een straf voor de toeschouwers was dat niet, want de nummers vier en zes van de wereld maakten er een indrukwekkend duel van. Dat was niet altijd even hoogstaand, maar wel spectaculair en meeslepend. Sjarapova bleek uiteindelijk over de meeste inhoud en de sterkste zenuwen te beschikken.

De eerste set ging nog naar de Tsjechische, die haar nervositeit in tegenstelling tot zaterdag wel goed onder controle had. Direct in de openingsgame brak Kvitova de Russin en ook de beslissing in de set kwam uit een breakpoint.

In de tweede set regende het breekkansen en maakten beide tennissters prachtige punten en ongelofelijke fouten. Ditmaal was het Sjarapova die op het beslissende moment toesloeg. Op 4-4 brak ze haar tegenstandster en serveerde ze de set uit.

Daarna was het gedaan met Kvitova, die bezweek onder de druk. Sjarapova maakte minder fouten, wachtte tot de Tsjechische in de fout ging en won de laatste vijf games op rij.

Rusland moet nog één wedstrijd winnen om de titel te veroveren, nota bene in Praag. Mocht Anastasia Pavlijoetsjenkova niet winnen van Karolina Pliskova, dan moet het dubbelspel tussen Lucie Safarova/Barbora Strycova en Jekaterina Makarova/Jelena Vesnina de beslissing brengen. (FOX Sports/ANP)