Karolina Pliskova.
Karolina Pliskova. - © ANP

Dubbelspel moet finale Fed Cup beslissen

15 november 2015
Een dubbelpartij moet de beslissing brengen in de strijd om de Fed Cup. De Tsjechische Karolina Pliskova versloeg zondagmiddag de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova met 6-3, 6-4 en bracht daarmee de stand in de finale op 2-2.

Beide tennissters hadden in de eerste set kansen de eerste tik uit te delen, maar pas op 4-3 brak Pliskova de service van Pavljoetsjenkova. Ze serveerde vervolgens met alle moeite de set uit en leek in de tweede set snel toe te slaan.

Een directe servicebreak werd echter even snel ongedaan gemaakt, waarna pas op 4-4 de beslissing viel op de service van de Russin. Met opnieuw veel moeite serveerde de Tsjechische de wedstrijd uit.

Daardoor ligt alle druk nu bij de vrouwen die het dubbelspel gaan spelen. Daarin zouden volgens de oorspronkelijke loting thuisspeelsters Lucie Safarova en Barbora Strycova en de Russinnen Jekaterina Makarova en Jelena Vesnina de strijd in Praag gaan beslissen.

De Russinnen besloten Makarova echter te vervangen voor Pavljoetsjenkova, die haar beide partijen tot nu toe verloor dit weekend. Ook de Tsjechen pasten de opstelling aan: Safarova werd vervangen door Pliskova. (ANP)