Luiten richt zijn clubs alvast op 2016
Luiten richt zijn clubs alvast op 2016 - © Pro Shots

Luiten wil matig seizoen gepast slot geven

18 november 2015
Joost Luiten heeft de blik al op 2016 gericht. ''Ik heb geen topjaar gehad. Ik had er meer van verwacht en op meer gehoopt'', zegt de Rotterdammer op zijn website.

Nederlands beste golfer slaat donderdag af in het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai. ''Het is wel lekker om hier het seizoen af te sluiten. Het is hier altijd goed weer, de golfbaan is goed en de greens zijn goed. Ik kan hier goed uit de voeten.''

1,2 miljoen euro

Luiten speelt voor de zesde keer mee op de Jumeirah Golf Estates, waar de beste zestig golfers de finale van de Europese Tour afwerken. Voor de winnaar ligt ruim 1,2 miljoen euro klaar.

Tevens wordt duidelijk wie de beste speler van 2015 is geweest. De Noord-Ier Rory McIlroy won de zogeheten Race to Dubai vorig jaar en voert ook bij het ingaan van het laatste toernooi het klassement van dit jaar aan.

Matig

Luiten werd vorig jaar negende en in 2013 zelfs vierde in Dubai. Met die klasseringen bekroonde hij twee topjaren, maar de cijfers van dit jaar maken duidelijk dat Luiten een matig seizoen heeft gedraaid.

Hij beëindigde vorig jaar nog de Race to Dubai als elfde met in totaal ruim 2,1 miljoen euro aan prijzengeld, dit seizoen staat hij vijftigste met zeven ton. Zijn vierde plaats in de Schotse Open leverde hem het meeste geld op. Luiten speelde wel beduidend minder toernooien op de Europese Tour, omdat hij drie maanden in Amerika golfte. Ook daar vielen zijn uitslagen tegen.

''Het wilde allemaal net niet samenvallen dit seizoen en dat is frustrerend, maar ik blijf natuurlijk knokken voor een goed resultaat. Hopelijk lukt dat in het laatste toernooi, want mijn lagere positie op de ranglijst betekent niet dat ik niet mee kan doen om de overwinning. Als ik mijn putts maak, kan ik bovenin meedraaien.'' (FOX Sports/ANP)