Joost Luiten
Joost Luiten - © Pro Shots

Voortvarende start Luiten in Dubai

19 november 2015
Golfer Joost Luiten heeft een voortvarende start gemaakt op het slottoernooi van de Europese Tour in Dubai.

De Rotterdammer ging donderdag op de banen van Jumeirah rond in 69 slagen, drie onder het baangemiddelde. Luiten begon met een bogey op de eerste hole, maar herstelde zich met drie birdies. “Een mooi begin van de week'', zei Luiten. “Min drie is een goede score, ik ben tevreden.''

De Nederlander staat na de eerste dag drie slagen achter op vier koplopers: de Engelsen Ian Poulter en Andy Sullivan, Marcus Fraser uit Australië en de Duitser Martin Kaymer. Die leverden allemaal een scorekaart van 66 slagen in. Luiten deelt de veertiende plaats met onder anderen Luke Donald, voormalig nummer één van de wereld uit Engeland.

Aan het toernooi op de sjieke Jumeirah Golf Estates doen zestig golfers mee aan de finale van de Europese Tour. Voor de winnaar ligt ruim 1,2 miljoen euro klaar.

Luiten kan pronken met goede resultaten in Dubai. Vorig jaar werd hij negende, in 2013 zelfs vierde. Dit seizoen vallen de prestaties van Nederlands beste golfer wat tegen, maar hij hoopt zijn jaar goed af te sluiten in het emiraat. De start van het slottoernooi belooft in ieder geval veel goeds. (ANP)