Marije Joling.
Marije Joling. - © Pro Shots

Zilver voor Marije Joling op 3000 meter

4 december 2015
Marije Joling heeft vrijdag tijdens de derde wereldbeker schaatsen in Inzell zilver veroverd op de 3000 meter.

De rijdster van Team Corendon eindigde op de Duitse ijsbaan in een tijd van 4.04,08. Alleen wereldkampioene Martina Sablikova uit Tsjechië was sneller (4.03.18).

Sablikova zegevierde eerder dit seizoen tijdens de eerste wereldbeker in Calgary eveneens op deze afstand. Het brons ging vrijdag naar de Russin Olga Graf met een tijd van 4.05,87.

Joling moest in Calgary nog genoegen nemen met de zesde plek. "Ik heb mijn rit nu iets anders ingedeeld'', liet ze kort naar haar zilveren race in Inzell vrolijk weten. Sablikova dook pas in de slotfase onder de tussentijden van Joling.

Jorien Voorhuis viel met 4.05,89 net buiten het podium (vierde). Yvonne Nauta (zesde in 4.08,62), Irene Schouten (tiende in 4.09,78) en Annouk van der Weijden (elfde in 4.09,94) bleven ver verwijderd van het ereschavot. Schouten pakte in Calgary op deze afstand nog zilver.

Ireen Wüst, olympisch kampioene op deze afstand, wist zich ruim een maand geleden in Enschede door fysieke klachten niet te plaatsen voor de eerste vier wereldbekers. (ANP)