Van der Poel
Van der Poel - © ANP

Van der Poel heeft eerste zege binnen

6 december 2015
Een dag nadat pech hem van de winst hield in de GP Essen, heeft veldrijder Mathieu van der Poel zondag dan toch zijn eerste overwinning van het seizoen geboekt.

De wereldkampioen, die twee weken geleden zijn rentree maakte na langdurig blessureleed, zegevierde in de Druivencross. Zelfs een afgelopen ketting kon de jonge Nederlander in Overijse niet stoppen.

Van der Poel had halfweg de wedstrijd de leiding genomen toen het euvel zich aandiende. In alle rust legde hij de ketting er weer op om vervolgens weer snel bij het gepasseerde duo Tom Meeusen en Michel Vanthourenhout aan te sluiten.

Niet veel later ging Van der Poel er opnieuw vandoor. Niemand had nog een passend antwoord. De Belg Kevin Pauwels finishte als tweede, diens landgenoot Meeusen werd derde. Corné van Kessel was op de achtste plaats de tweede Nederlander.

Van der Poel wees bij het passeren van de finish naar zijn eerder ontstoken linkerknie. "Die blessure viel nog wel mee maar het revalideren was mentaal soms moeilijk", vertelde hij bij Sporza. "Voor al die keren dat ik daarbij heb afgezien, is dit wel mooi."

De tegenslag van zaterdag had hem nog extra gemotiveerd. Op weg naar de winst in Essen, de vierde wedstrijd uit de reeks om de Bpost bank trofee, trapte Van der Poel zijn versnellingsapparaat kapot en werd hij slechts achtste.

"Ik was bijzonder teleurgesteld en nog meer gebrand om hier goed te presteren." Van Kessel was tiende in Essen waar Wout van Aert zijn voorsprong in het klassement verder uitbouwde. De Belg, die landgenoot Sven Nys achter zich hield, won tot dusverre alle manches.

In Overijse ontbrak Van Aert, net als Nys. Ook de Nederlander Lars van der Haar was er niet. Hij verkoos een trainingsstage op Mallorca. (ANP)