Lindsey Vonn
Lindsey Vonn - © ANP

Derde zege in drie dagen voor Vonn

6 december 2015
Lindsey Vonn is onklopbaar in Lake Louise. De Amerikaanse skister won zondag met grote overmacht de super-G op haar favoriete helling, nadat ze vrijdag en zaterdag al twee afdalingen op haar naam had geschreven.

In de wereldbekerwedstrijd op de super-G was ze zondag een klasse apart. Met liefst 1,32 seconden voorsprong op Tamara Tippler pakte de Amerikaanse de zege. De Oostenrijkse was best of the rest, haar landgenote Cornelia Huetter werd derde.

Vonn brak overigens een record met haar overwinning. Niet alleen was dit alweer de zeventigste zege in wereldbekerverband van de superster binnen het skiën, ze boekte ook nog eens de 25e overwinning op de super-G. Die prestatie leverde nog niemand, Herman Maier was met 24 eerste plaatsen de beste ooit op die discipline. Bovendien nadert ze met rasse schreden het recordaantal wereldbekerzeges van Ingemar Stenmark uit Zweden, die er 86 op zijn naam heeft staan.

Vonn liet de opening van het seizoen in Sölden in oktober schieten, maar staat toch al bovenaan in het overall-klassement in de wereldbeker. Ze heeft 300 punten, vier meer dan haar landgenote Mikaela Shiffrin. (ANP)

Weer succes voor Hirscher

6 december 2015
Weer succes voor Hirscher
Marcel Hirscher heeft na de super-G ook de reuzenslalom in het Amerikaanse wintersportoord Beaver Creek op zijn naam geschreven. De Oostenrijker...