Henrik Kristoffersen
Henrik Kristoffersen - © ANP

Henrik Kristoffersen wint slalom in Val d'Isère

13 december 2015
De Noorse skiër Henrik Kristoffersen heeft zondag in Val d'Isère de eerste slalom van dit wereldbekerseizoen gewonnen.

De 21-jarige Kristoffersen was na twee manches ruim een seconde sneller dan de Oostenrijkse favoriet Marcel Hirscher (1.38,87 om 1.39,96). Felix Neureuther uit Duitsland eindigde op de Franse piste als derde.

Kristoffersen ging na de eerste run al aan de leiding en bouwde zijn voorsprong in de tweede manche verder uit. De Noor nam daarmee revanche voor zijn mislukte reuzenslalom een dag eerder, toen hij tijdens de tweede run ten val kwam.

"Mijn heup is blauw en alles doet pijn. Maar ik heb pijnstillers genomen en hier ben ik weer", zei Kristoffersen. Nummer twee Hirscher, de Oostenrijker met Nederlands bloed, had zaterdag in Val d'Isère de reuzenslalom gedomineerd.

Winst voor Vlhova
De Slowaakse Petra Vlhova won voor het eerst in haar loopbaan een wereldbekerwedstrijd. De twintigjarige Vlhova profiteerde van de afwezigheid van de Amerikaanse topfavoriete Mikaela Shiffrin door in het Zweedse Are de slalom te winnen.

Shiffrin was zaterdag voorafgaand aan de reuzenslalom afgehaakt met een knieblessure. De ernst daarvan is nog niet duidelijk. Haar landgenote Lindsey Vonn won de wedstrijd.

Vlhova hield zondag de Zweedse Frida Hansdotter en de Noorse Nina Löseth achter zich. (ANP)