Alistair Overeem
Alistair Overeem - © ANP

Overeem verslaat Dos Santos tijdens UFC Orlando

20 december 2015
Alistair Overeem kan een fraaie zege bijschrijven op zijn palmares. De 35-jarige Nederlander versloeg tijdens UFC Fight Night in Orlando voormalig kampioen in het zwaargewicht Junior Dos Santos na een technische knock out in de tweede ronde.

Het gevecht tussen The Reem en Cigano stond eigenlijk al in 2012 op de rol, maar kon indertijd geen doorgang vinden vanwege te hoge bloedwaarden bij Overeem.

Ondanks de woordenstrijd voorafgaande aan het gevecht, begonnen de beide kemphanen afwachtend in Florida. Overeem kreeg echter gedurende de tweede ronde de overhand. De Nederlander raakte zijn opponent met een aantal harde trappen en volgde met een goede links-rechts combinatie.

Overeem sloeg vervolgens toe met een spijkerharde linkse hook, die de Braziliaan naar het canvas bracht. Na een paar extra klappen maakte de referee een einde aan het gevecht met nog dertien seconden op de klok in de tweede ronde.

Het was voor Overeem zijn derde achtereenvolgende overwinning en zijn tweede zege op rij tegen een vechter uit de top tien. (FOX Sports)

UFC komt naar Nederland

8 januari 2016
UFC komt naar Nederland
De Ultimate Fighting Championship (UFC) komt voor het eerst naar Nederland. Op zondag 8 mei staat in Ahoy ‘UFC Rotterdam’ op het programma. Het...