Charles Woodson
Charles Woodson - © ANP

Raiders winnen misschien wel voor het laatst in Oakland

25 december 2015
Oakland Raiders heeft op kerstavond rivaal San Diego Chargers na verlenging met 23-20 opzij gezet. Het was misschien wel de laatste thuiswedstrijd van de Raiders in Oakland. De club staat, evenals de Chargers, op de nominatie om volgend seizoen naar Los Angeles te verhuizen.

De Raiders zwaaiden ook safety Charles Woodson uit. De verdediger speelt al achttien jaar in de NFL en heeft aangegeven te gaan stoppen. Naar verwachting zal de 39-jarige speler, die ook nog bij Green Bay Packers speelde, in de prestigieuze Hall of Fame belanden.

Mooi was het overigens niet in Oakland, al maakte het spannende slot veel goed. Beide teams speelden slordig. Zo gooide quarterback Derek Carr van de Raiders in het eerste kwart voor de twaalfde keer dit seizoen de bal naar de tegenstander. Het kwam de Raiders duur te staan, want runningback Donald Brown kon de bal even later de endzone in lopen voor een touchdown.

Met een 17-11 voorsprong leken de Chargers met de winst naar huis te gaan. Echter sloeg het noodlot toch toe, toen David Johnson de bal uit zijn handen liet glippen. Benson Mayowa pikte de bal op voor de Raiders en rende bijna het halve veld over. Carr wist dit buitenkansje wel te benutten en zette zijn team voor de eerste keer in de wedstrijd op voorsprong.

Na een field goal  voor de Chargers ging de wedstrijd naar overtime. In de oostkust van de Verenigde Staten was het inmiddels al kerst toen veteraan Sebastian Janikowski deed wat hij al jaren doet: de bal onder hoge druk tussen de palen schieten en de wedstrijd in het voordeel van Oakland beslissen. (FOX Sports)