Theo Bos
Theo Bos - © Pro Shots

Theo Bos keert terug naar het baanwielrennen

28 december 2015
Theo Bos keert definitief terug naar het baanwielrennen. De renner hoopt zich in 2016 te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio. In 2009 maakte Bos nog de overstap naar de weg.

Bos zal zich volgens de NOS voornamelijk richten op het onderdeel teamsprint. Op dat onderdeel won Nederland in oktober een gouden medaille met de renners Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Nils van ’t Hoenderdaal.

"Ik speelde al een tijdje met deze gedachten. Elke wint rij ik op de baan en dat heb ik nu ook weer gedaan. We hebben dit jaar het NK teamsprint gereden en dat ging goed, eigenlijk ging het vrij makkelijk en prima. Ik heb met de ploeg een nieuwe afspraak gemaakt en zij ondersteunen mij daarin volledig, want de baan en de weg zijn lastig te combineren."

Bos stapte in 2008 na de teleurstellend verlopen Olympische Spelen van Peking over naar de weg en kwam nog maar mondjesmaat op de baan uit. Half november nam hij met zijn oude maatjes Teun Mulder en Tim Veldt deel aan het NK teamsprint. Het trio werd tweede achter het drietal Hoogland, Büchli en Harrie Lavreysen dat ruim een seconde sneller was. (FOX Sports/ANP)