Jorien ter Mors
Jorien ter Mors - © Pro Shots

Ter Mors laat 500 meter aan zich voorbij gaan

28 december 2015
Jorien ter Mors laat maandag bij de NK afstanden in schaatstempel Thialf de 500 meter schieten.

De kopvrouw van Team AfterPay is op dit onderdeel al geplaatst voor de WK afstanden half februari in Rusland. De olympisch kampioene op de 1500 meter wil dinsdag goed uitgerust aan de start verschijnen van de 1000 meter.

Ter Mors veroverde zondag in Heerenveen de Nederlandse titel op de schaatsmijl. Het was haar eerste officiële race op die afstand sinds haar gouden rit bij Sotsji 2014. Dione Voskamp vervangt Ter Mors maandag op de 500 meter.

Bij de mannen heeft Pim Schipper zich afgemeld voor de 1500 meter. Voor hem is geen vervanger aangewezen. Hij komt dinsdag nog wel uit op de 1000 meter. Zijn ploeggenoot Michel Mulder heeft zich voor die afstand teruggetrokken. De olympische sprintkampioen mist dit seizoen nog steeds de juiste vorm. De kopman van Team beslist.nl moest zondag genoegen nemen met de achtste plaats in de eindstand na twee manches op de 500 meter.

Michel Mulder hoopt in het nieuwe kalenderjaar alsnog snel op het vereiste niveau te komen. Bij de NK sprint in Heerenveen (22-24 januari) wil hij zich kwalificeren voor de WK sprint in Seoul (27-28 februari). (ANP)