De start van het Vierschansentoernooi is in gevaar
De start van het Vierschansentoernooi is in gevaar - © Pro Shots

Stroomuitval bedreigt start 'Vierschansen'

28 december 2015
De start van de Vierschansentournee dreigt in het water te vallen. Vanwege stroomuitval moest de training van maandag in Oberstdorf worden gestaakt.

Het koelsysteem van de schans viel stil en ook de lift waarmee de springers omhoogkomen, werkte niet meer. Met een noodaggregaat kon de koeling van het zogeheten aanloopspoor op de schans wel snel worden hervat.

Net als in een groot deel van Europa is het weer ook in Oberstdorf bijzonder mild voor de tijd van het jaar. De temperatuur ligt een paar graden boven het vriespunt, de sneeuw die er ligt is kunstmatig aangelegd.

De organisatie van de Vierschansentournee stuurde maandag via Twitter een foto de wereld in van bovenaf de schans, waarop een groen en zonnig Oberstdorf te zien is.

Vorig jaar werd de start van de beroemde wedstrijdenreeks op vier beroemde schansen geteisterd door noodweer. Vanwege de harde wind in Oberstdorf moest de eerste wedstrijd al na elf sprongen worden afgebroken en een dag worden verplaatst. Ondanks hevige sneeuwval kon de wedstrijd toen wel worden afgemaakt. (ANP)

Gebrek aan sneeuw tart skifederatie

28 december 2015
Gebrek aan sneeuw tart skifederatie
De hoge temperaturen en het gebrek aan sneeuw hebben opnieuw geleid tot het schrappen van belangrijke wereldbekerwedstrijden skiën. De internationale...