Margot Boer
Margot Boer - © ANP

Margot Boer pakt goud op 500 meter

28 december 2015
Schaatsster Margot Boer heeft voor het derde jaar op rij de Nederlandse titel op de 500 meter veroverd. De dertigjarige rijdster van Team Continu stelde maandag in de tweede manche met de tweede tijd (38,66) haar vijfde gouden NK-medaille op dit onderdeel veilig. Ze was in de eerste ronde de snelste met een tijd van 38,60.

Janine Smit klom van de vijfde naar de tweede plek met de winnende tijd in de tweede omloop (38,52). Marrit Leenstra, derde na de eerste manche, pakte brons met een tijd van 38,85.

Floor van den Brandt, die ook in de tweede race tegen Boer uitkwam in de laatste rit, belandde met een tijd van 38,97 op de vierde plaats in het eindklassement. Ze had in de eerste omloop de tweede tijd gereden.

Boer, die dit seizoen in het wereldbekercircuit nog geen indruk maakte, profiteerde van de absentie van Jorien ter Mors. De titelkandidate uit Twente besloot zich maandag na overleg met haar coaches Jeroen Otter (shorttrack) en Dennis van der Gun (Team AfterPay) af te melden voor de sprint.

Via het wereldbekercircuit was ze al zeker van een ticket op de 500 meter voor de WK afstanden half februari in Rusland. Ook Boer, bezig aan haar laatste seizoen op het hoogste niveau, en Leenstra verdienden een startbewijs voor de 500 meter op de wereldtitelstrijd in Kolomna. (ANP)