Theo Bos.
Theo Bos. - © FOXSports.NL

Theo Bos sprint naar Nederlandse baantitel

30 december 2015
Theo Bos voelt zich al snel weer thuis op de baan. De vijfvoudig wereldkampioen, de laatste jaren actief op de weg, veroverde dinsdag in het sportpaleis van Alkmaar de Nederlandse titel op de sprint.

Hij was in de finale te sterk voor Roy van den Berg. Bos besliste beide races in zijn voordeel. Hij won maandag ook al goud op de kilometer tijdrit.

Bos maakte maandag bekend dat hij zijn zinnen heeft gezet op de baanwedstrijden van de Oympische Spelen van Rio de Janeiro. Hij rekende in de halve finale van de sprint gedecideerd af met Jeffrey Hoogland, die het brons moest laten aan Matthijs Büchli.

Bij de vrouwen ging de sprinttitel naar Laurine van Riessen. Ze won beide duels van de finale met Elis Ligtlee. Kyra Lamberink en Haleigh Dolman kregen na een fotofinish allebei een bronzen plak.

Dylan van Baarle en Yoeri Havik prolongeerden hun Nederlandse titel op de puntenkoers. Het duo was oppermachtig in het sportpaleis van Alkmaar. De winnaars pakten 32 punten. Jesper Asselman en Nick Stopler moesten genoegen nemen met zilver en 21 punten. De achttien punten van Jorn Buning en Dylan van Zijl waren goed voor brons.

Op de individuele achtervolging bij de vrouwen ging het goud naar Kirsten Wild. Zij versloeg in een rechtstreeks duel Amy Pieters, die maandag juist de maat nam van Wild op de scratch. Wild was ruim een seconde sneller: 3.41,312 tegen 3.42,641. Judith Bloem pakte het brons. (ANP)