Titanenstrijd in Garmisch-Partenkirchen
Titanenstrijd in Garmisch-Partenkirchen - © FOXSports.NL

Titanenstrijd in Garmisch-Partenkirchen

1 januari 2016
Het traditionele nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen belooft een titanenstrijd te worden tussen de Sloveense topfavoriet Peter Prevc en Severin Freund.

​De twee schansspringers nemen het vrijdag tegen elkaar op in de eerste ronde, die volgens het knock-outsysteem werkt. De winnaar gaat door, de verliezer valt af, al worden vijf 'lucky losers' toch nog toegelaten tot de finale met dertig springers. 

Freund gleed donderdag tijdens de training in Garmisch-Partenkirchen twee keer van de schans, met sprongen van 133 en 136,5 meter als resultaat. De Duitser, vol zelfvertrouwen na zijn overwinning in Oberstdorf, besloot vervolgens de kwalificatie over te slaan. Met een startbewijs voor de wedstrijd al op zak nam Freund rust.

Een opvallende en gewaagde beslissing, want hij werd daardoor als vijftigste geklasseerd en springt nu op nieuwjaarsdag tegen de nummer één van de kwalificatie. Dat was Prevc, die zijn ski's pas na 139 meter aan de grond zette en zijn grote concurrent Freund vrijdag dolgraag wil verslaan. (ANP)