Peter Prevc
Peter Prevc - © ANP

Prevc wint ook op schans van Innsbruck

3 januari 2016
De Sloveense schansspringer Peter Prevc heeft zondag zijn tweede overwinning op rij geboekt in de 64e editie van de Vierschansentournee. Prevc was zondag met sprongen van 125 en 132 meter de beste bij de derde wedstrijd, in het besneeuwde Innsbruck.

De 23-jarige Sloveen had twee dagen eerder ook al het nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen gewonnen.

Door zijn tweede zege verstevigde Prevc de leiding in het klassement van de Vierschansentournee. De Sloveen gaat met een voorsprong van bijna twintig punten op de Duitser Severin Freund naar Bischofshofen, waar woensdag de finale van de befaamde tournee wordt gesprongen.

Freund, vorige week winnaar van de eerste wedstrijd in Oberstdorf en derde in Garmisch-Partenkirchen, eindigde in Innsbruck als tweede met sprongen van 122,5 en 128 meter. De Noor Kenneth Gangnes werd derde.

"Peter is op dit moment een klasse apart", zei Freund. "Ik heb een wonder nodig om de Vierschansentournee nog te winnen. Of een ongeluk, maar dat wens ik hem natuurlijk niet toe." De laatste tien jaar werd de prestigieuze tournee steeds gewonnen door de schansspringer die na de wedstrijd in Innsbruck aan kop stond.

"Het gaat zwaar worden in Bischofshofen, maar ik kan dit niveau vasthouden", blufte de Sloveen, die bij de Winterspelen in Sotsji zilver en brons veroverde. Prevc gaat ook aan kop in het wereldbekerklassement. (ANP)