Sang-Hwa Lee
Sang-Hwa Lee - © Pro Shots

Olympisch kampioene Sang-Hwa Lee mist WK

13 januari 2016
Tweevoudig olympisch schaatskampioene Sang-Hwa Lee zal het WK sprint voor eigen publiek in Seoul (27-28 februari) moeten missen.

De 26-jarige Zuid-Koreaanse krijgt van haar nationale bond geen startbewijs, omdat ze vorige maand niet in actie kwam bij de nationale kampioenschappen.

Onder de nieuwe regelgeving van de Zuid-Koreaanse bond dienen schaatsers bij de nationale wedstrijden aan de start te verschijnen als ze in aanmerking willen komen voor deelname aan internationale toernooien.

Sang-Hwa Lee, die eind deze maand om dezelfde reden ook bij de vijfde wereldbeker in Noorwegen zal ontbreken, keerde half december terug naar Zuid-Korea nadat ze aan de vierde wereldbeker in Heerenveen had deelgenomen.

De wereldkampioene sprint van 2010 liet daarna de nationale titelstrijd uit voorzorg schieten. Ze had naar eigen zeggen behoefte aan rust en wilde een eventuele blessure wegens overbelasting voorkomen.

Sang-Hwa Lee bleek echter niet op de hoogte van de Zuid-Koreaanse regelwijziging. Ze mag nog wel deelnemen aan het WK afstanden half februari in Rusland. (FOX Sports/ANP)