Marije Joling.
Marije Joling. - © Pro Shots

Topper Joling laat NK allround aan zich voorbij gaan

13 januari 2016
Schaatsster Marije Joling laat over anderhalve week de NK allround in Heerenveen aan zich voorbij gaan. De rijdster van Team Corendon geeft de voorkeur aan een trainingskamp op Gran Canaria.

Tijdens die oefenstage wil de nummer vier van de EK allround afgelopen weekeinde in Minsk zich opladen voor de WK afstanden half februari in Rusland.

“Met zo’n volle wedstrijdkalender moet ik keuzes maken”, zegt Joling over het landskampioenschap allround dat van 22 tot en met 24 januari op het menu staat. “Het NK allround is dan niet verstandig om te rijden. Ik ga nu een week naar de zon om te trainen en nieuwe energie op te doen.”

Joling komt eind deze maand bij de wereldbeker in Noorwegen weer in actie. “Daar kan ik me dan eventueel ook nog kwalificeren voor het WK allround begin maart in Berlijn.”

De laatste twee NK’s allround verliepen verre van gelukkig voor de Drentse. Zowel bij de editie van 2015 als die van 2014 werd zij gediskwalificeerd. Het raken van een blokje en een pilon deed haar de das om. (FOX Sports/ANP)