Het WK atletiek in Moskou
Het WK atletiek in Moskou - © ANP

Russische politiek gaat voor transparanter beleid sportbonden

14 januari 2016
De Russische politiek gaat zich inzetten voor een transparanter beleid bij sportbonden.

Dat heeft het Russische ministerie van sport gemeld aan het persbureau Interfax in reactie op de aanbevelingen die een onderzoekscommissie van wereldantidopingbureau WADA heeft gedaan.

De onderzoekers toonden eerder al aan dat er in de Russische atletiek sprake is geweest van structureel dopinggebruik, donderdag bleek dat hoge bestuurders van de internationale atletiekfederatie daarvan op de hoogte zijn geweest. De onderzoekscommissie deed tal van aanbevelingen in de toekomst een herhaling te voorkomen.

Ook de Russische atletiekbond, die vooralsnog geen atleten mag uitzenden naar internationale wedstrijden, beloofde beterschap. "Het rapport gaat over de vroegere leiding van de Russische atletiek. Onze opdracht is nu de fouten te corrigeren", zei Vadim Selitsjenok, vertegenwoordiger van de bond.

Vanuit het WADA kreeg hij tal van geluiden dat de Russen straks in Rio alsnog aan de atletiekwedstrijden kunnen deelnemen. "Dat biedt steun, maar het biedt geen oplossing. Die zullen we zelf moeten aandragen", aldus Selitsjenok. (ANP)

Duitsers willen spoedberaad IAAF

15 januari 2016
Duitsers willen spoedberaad IAAF
De Duitse atletiekbond wil dat de mondiale atletiekwereld in spoedberaad bijeenkomt na publicatie van een vernietigende rapport over corruptie...