Angelique Kerber
Angelique Kerber - © ANP

Kerber door na zege op 'angstgegner'

27 januari 2016
Angelique Kerber heeft zich naar de halve finales geslagen van de Australian Open. De Duitse zette in twee sets de Wit-Russin Victoria Azarenka opzij: 6-3 7-5.

De als zevende geplaatste Kerber kwam in de negen eerdere edities in Melbourne niet verder dan de vierde ronde. Nu overtreft ze die prestatie ruimschoots, nota bene na een overwinning op haar 'angstgegner'. Alle zes eerdere ontmoetingen met Azarenka had Kerber namelijk verloren.

Ditmaal waren de rollen omgedraaid. Na bijna twee uur spelen was het eerste matchpoint meteen raak. Donderdag komt Kerber uit tegen de winnares van de partij tussen de Britse Johanna Konta en de Chinese Zhang Shuai. Daarmee staat ze voor de derde keer in een halve finale van een grandslamtoernooi. Eerder lukte haar dat op Wimbledon (2012) en bij de US Open (2011).

Historische zege Konta

In de halve finale ontmoet Kerber de Britse Johanna Konta. De ongeplaatste speelster bleek sterker dan haar opponente, de Chinese qualifier Zhang Shuai: 6-4 6-1.

De winst van Konta was van historische waarde. Ze is de eerste Britse vrouw in meer dan dertig jaar die in de halve finales van een grandslamtoernooi staat. De laatste landgenoot die daarin slaagde was Jo Durie. Zij haalde de laatste vier van de US Open in 1983.

"Als klein meisje droomde ik van het winnen van grand slams en de beste van de wereld zijn", vertelde Kota. "Zolang je tennist, blijf je die droom najagen. Ik geniet van wat ik aan het doen ben, ik leef mijn droom." (FOX Sports/ANP)