Angelique Kerber
Angelique Kerber - © ANP

Williams en Kerber naar finale Australian Open

28 januari 2016
Serena Williams en Angelique Kerber zijn doorgedrongen tot de finale van de Australian Open.

In twee sets versloeg Williams de als vierde geplaatste Agnieszka Radwanska: 6-0, 6-4. Ze treft in Melbourne de Duitse Angelique Kerber, die Johanna Konta met 7-5, 6-2 de baas was.

Williams begon de wedstrijd zeer goed door zonder gameverlies aan de tweede set te beginnen. In die set kon de Poolse Radwanska eindelijk wat weerstand bieden, maar dat was niet genoeg voor de winst.

Na ruim een uur spelen zat de partij er al op en kan de Amerikaanse zich opmaken voor haar zevende eindwedstrijd op de Australian Open.

Williams won het grandslamtoernooi in Melbourne al zes keer. Behalve vorig jaar pakte ze in 2003, 2005, 2007, 2009 en 2010 de zege. De 34-jarige Amerikaanse heeft in deze editie nog geen set verloren.

Eerste finale Kerber

Williams staat in de eindstrijd tegenover Angelique Kerber. In de tweede halve finale was ze donderdag te sterk voor de Britse verrassing Johanna Konta: 7-5, 6-2. Konta had eerder Serena’s zus Venus uitgeschakeld.

Voor Kerber, nummer zes van de wereld, is het de eerste keer in haar carrière dat ze de finale van een grandslamtoernooi bereikt.

“Ik kijk heel erg uit naar de finale tegen Serena”, zei de emotionele Kerber in de Rod Laver Arena. “Het is geweldig om tegen de nummer één van de wereld te spelen. Een enorme uitdaging. Als ik mijn beste tennis speel, maak ik kans tegen haar. Ik ga er alles aan doen om te winnen en ervan proberen te genieten.” (FOX Sports/ANP)