Dylan Groenewegen (derde van rechts)
Dylan Groenewegen (derde van rechts) - © ANP

Dylan Groenewegen pakt zege in Valencia

5 februari 2016
Dylan Groenewegen heeft vrijdag de derde etappe in de Ronde van Valencia gewonnen.

De 22-jarige Groenewegen, die vorig jaar de kleuren van Roompot Oranje nog verdedigde, versloeg onder anderen de snelle Fransman Nacer Bouhanni (tweede) en de Rus Alexander Porsev (derde).

Het betekende de eerste zege voor zijn Nederlandse ploeg in het nog prille seizoen. Michel Kreder finishte als vijfde, net achter de Belg Tom Boonen. Wout Poels behield de gele leiderstrui.

'Vertrouwen'
Het peloton moest al vroeg over een colletje van de derde categorie. Daarna eiste het parcours minder van de renners, waardoor de sprinters voor de dagprijs konden gaan. Hun helpers achterhaalden tien kilometer voor de streep een groepje vluchters, dat lang vooruit reed, maar nooit echt uit zicht verdween.

Die van Lotto-Jumbo brachten Groenewegen keurig in stelling. "De jongens hebben me fantastisch geholpen'', zei de winnaar. "Het voelt heerlijk om bij de eerste sprintkans van dit seizoen gelijk te winnen en het vertrouwen van de ploeg te verzilveren."

"Wat je aandacht geeft, dat groeit'', reageerde ploegleider Merijn Zeeman. "We zijn nu al een tijdje bezig met de sprinttrein en dat het nu zo loopt, is een mooi begin. We hebben het initiatief genomen en toen kwamen ook de andere ploegen mee op kop rijden. In de finale was het bijzonder hectisch, maar in grote lijnen is het perfect gelopen. We kunnen nog veel leren en gaan nu evalueren en genieten.'' (FOX Sports/ANP)