Robin Haase.
Robin Haase. - © Pro Shots

Haase opent in Ahoy tegen Simon

5 februari 2016
Robin Haase heeft het vrijdagavond bij de loting voor het ABN AMRO-toernooi in Rotterdam niet getroffen.

De Haagse tennisser, in Ahoy binnengelaten met een wildcard, staat in de eerste ronde tegenover de sterke Fransman Gilles Simon, als derde geplaatst. Thiemo de Bakker, die eveneens een uitnodiging voor het hoofdtoernooi kreeg van directeur Richard Krajicek, werd gekoppeld aan de Kroaat Borna Coric.

Door de afzegging van het Zwitserse idool Roger Federer, die een knieoperatie heeft ondergaan, is Richard Gasquet gepromoveerd tot favoriet. De Fransman krijgt in zijn eerste partij te maken met landgenoot Jérémy Chardy. Marin Cilic, de Kroatische nummer twee van de plaatsingslijst, opent tegen de Oezbeek Denis Istomin.

Drie Nederlanders krijgen de kans hun naam via de kwalificaties in te vullen op het hoofdschema, waar plaats is voor vier. Tallon Griekspoor moet om te beginnen zaterdag de Franse routinier Nicolas Mahut verslaan. Jesse Huta Galung en Tim van Rijthoven krijgen een Rus tegenover zich, respectievelijk Andrej Koeznetsov en Evgeni Donskoi.

De Bakker en Haase kregen ook de laatste wildcard voor het dubbelspel. Daarin verdedigen Jean-Julien Rojer en de Roemeen Horia Tecau de titel. De Bakker en Haase spelen momenteel samen op het ATP-toernooi in Sofia, waar ze zijn doorgedrongen tot de halve finales. Daarin neemt het Nederlandse duo het zaterdag op tegen twee landgenoten: Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop. (FOX Sports/ANP)