Thiemo de Bakker.
Thiemo de Bakker. - © Pro Shots

De Bakker laat kansen liggen tegen Coric

8 februari 2016
Thiemo de Bakker heeft in de eerste ronde van het ABN Amro World Tennis Tournament verloren van Borna Coric.

De Kroatische tiener en de Nederlander maakten er een vermakelijke partij van, waarin Coric met 7-6 (9), 4-6, 6-3 aan het langste eind trok.

Dat Coric de eerste set won was een mirakel. De Bakker kreeg liefst tien setpunten, maar wist er geen enkele van te benutten. Telkens maakte De Bakker een fout, of was Coric gewoon te sterk met zijn vaak goede service. In de tiebreak won Coric.

De Bakker was in de tweede set wel beter en liep zelfs uit naar een dubbele break (4-1). Coric kwam nog even terug, maar De Bakker sleepte de set keurig binnen.

"In de derde set komt er dan één zo'n aparte game en die kost me de wedstrijd. Ik kreeg nog een gamepoint die op het net stuiterde, terwijl ik hem never nooit mag missen. Het was niet mijn avond'', somberde De Bakker.

De bewuste game, op 4-3 voor Coric, leverde in totaal zeven breakpoints op. De Bakker redde zich soms op wonderlijke wijze uit benarde situaties, maar wist zelf de game niet te beslissen.

Na een paar fouten van de Nederlander kon Coric voor de wedstrijd serveren. Met een ace besliste de 19-jarige tennisser uit Zagreb de wedstrijd.

Nu De Bakker is uitgeschakeld is Robin Haase nog de enige Nederlander in het hoofdtoernooi in Rotterdam. (FOX Sports/ANP)