Marin Cilic
Marin Cilic - © ANP

Favoriet Cilic naar kwartfinale op ABN Amro WTT

10 februari 2016
Marin Cilic is woensdag doorgedrongen tot de kwartfinales van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam.

De Kroatische nummer twee van de plaatsingslijst had twee tiebreaks nodig tegen Gilles Müller uit Luxemburg: 7-6 (2) 7-6 (7).

Na een gelijkopgaande eerste set, waarin beide mannen zonder al te veel moeite hun servicegames behielden, haalde Cilic uit in de tiebreak. In de tweede set leek de Kroaat makkelijker naar de winst te spelen, maar hij verzilverde de breakpoints die hij kreeg niet. Een opgeveerde Müller moest in de tiebreak alsnog capituleren.

Na het afzeggen van Roger Federer en Richard Gasquet geldt Cilic als favoriet voor de eindzege in Rotterdam. De nummer dertien van de wereld is de hoogstgeplaatste speler en lijkt bovendien langzaam in het toernooi te groeien. "In een toernooi kan je een paar zware partijen hebben in het begin en daarna beter gaan spelen. Dan ga je steeds beter om met de lastige momenten en ga je steeds beter spelen", aldus de Kroaat. "Ik geniet er vooral van, ik had het naar mijn zin vandaag."

Ook de Duitser Phillip Kohlschreiber plaatste zich woensdag voor de kwartfinales. Hij won overtuigend van de Kroaat Ivan Dodig met 6-4 6-2. De Fransman Jeremy Chardy en Roberto Bautista Agut uit Spanje veroverden in hun partijen een plekje in de tweede ronde van het toernooi. (ANP)

Sijsling hard onderuit in Bergamo

10 februari 2016
Sijsling hard onderuit in Bergamo
Igor Sijsling heeft in de tweede ronde van het tennistoernooi van Bergamo een kansloze nederlaag geleden tegen de Wit-Rus Egor Gerasimov, de...