Alexander Zverev
Alexander Zverev - © ANP

'Wildcard' Zverev verder op ABN Amro WTT

10 februari 2016
Tennisser Alexander Zverev heeft woensdag laten zien waarom hij voor de tweede keer op rij een wildcard voor het ABN Amro World Tennis Tournament heeft gekregen.

Het Duitse toptalent versloeg in zijn eersterondepartij de Canadees Vasek Pospisil met 7-5 6-2.

De bijna 2 meter lange Zverev kreeg voorafgaand aan het toernooi veel lof van toernooidirecteur Richard Krajicek, die in hem een toekomstige topper ziet. "Hij is een complete speler. Hij kreeg niet voor niets voor de tweede keer een wildcard, we hebben veel vertrouwen in hem."

Dat vertrouwen beschaamde de achttienjarige Duitser niet. Na een moeilijke start sloeg hij in de elfde game van de eerste set toe. Pospisil werd tot fouten gedwongen, waarna Zverev toesloeg en de set pakte. Na een vroege break in de tweede set was het lot van de nummer 41 van de wereld bezegeld.

"Het is fijn om te merken dat Richard in mij gelooft. En nee, ik voel er geen druk door. Ik ben nog steeds een van de lager geplaatste spelers op dit toernooi. Maar ik kan het hier goed doen, gelet op mijn vorm van de afgelopen weken", aldus de Duitser met Russische roots. (ANP)