Alistair Overeem
Alistair Overeem - © ANP

Alistair Overeem verlengt UFC-contract

15 februari 2016
De kogel is door de kerk: Alistair Overeem heeft zijn contract bij de UFC verlengd. Daarnaast verwacht hij op 8 mei in Ahoy te vechten in de main event van UFC Fight Night Rotterdam. Zo vertelt hij voor de camera van FOX Sports.

De Reem won zijn laatste gevecht tijdens UFC Orlando op indrukwekkende wijze van voormalig wereldkampioen Junior dos Santos via een technische knock-out. Hierna liep zijn contract bij ’s werelds grootste MMA-organisatie af en kwam hij in een goede onderhandelingspositie terecht.

“Het was even onderhandelen, maar uiteindelijk zijn we er uitgekomen. De UFC sprak uit dat ze mij graag wilde behouden. Waardering is belangrijk en dat zijn allemaal dingen waar we rekening mee gehouden hebben."

Voor de Nederlander, nummer drie op de UFC-zwaargewichtranglijst, was bijtekenen een eenvoudige keuze.

“Er was contact met andere organisaties uit Japan en de VS, maar ik heb een nieuw contract getekend met één doel: UFC-goud veroveren. Dat is de uitdaging en de laatste belt die ik wil veroveren.”

Rotterdam

Overeem won zijn laatste drie gevechten op rij. Hij hoopte in eerste instantie direct een titelgevecht te krijgen, maar dat zat er niet in. “We hebben nu met de UFC afgesproken dat ik in het main event zal staan in Ahoy. Daar wilde ze mij graag hebben, maar we hebben nog niet besproken tegen wie. Als ik dan win, krijg ik een titelgevecht.”

Op 8 mei zal de UFC voor de eerste keer een evenement organiseren in Nederland. Overeem zal dan voor het eerst in ruim zes jaar gaan vechten in zijn thuisland. “Ik voel me heel erg vereerd dat we de UFC naar Nederland brengen. Ahoy is een speciale plek voor mij. Ik heb daar goede herinneringen aan, want daar won ik mijn eerste wereldtitel in 2004."

"Het gaat een leuk feest worden. Familie, vrienden en fans die er normaal niet bij kunnen zijn, krijgen nu wel de mogelijkheid om te kunnen kijken. Ik verheug mij vooral op de afterparty!” (FOX Sports)