Estavana Polman
Estavana Polman - © ANP

Handbalster Polman in ziekenhuis met hartklachten

16 februari 2016
Estavana Polman is in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten. De spelverdeelster van het Deense Esbjerg kreeg maandagavond tijdens de competitiewedstrijd tegen Viborg last van haar hart en kon niet verder.

"Ik heb al een aantal jaar soms last van hartritmestoornissen'', verklaarde Polman op de website van haar team. "Meestal gaat dat vanzelf over, maar nu niet.''

Het boegbeeld van de Nederlandse nationale ploeg ging per ambulance naar het ziekenhuis in Viborg. "Alles gaat momenteel goed'', meldde Polman dinsdag op Instagram bij een foto vanuit het ziekenhuisbed. "Ik wacht nu op de resultaten. Hopelijk kan ik snel naar huis.''

Volgens directeur Per Kristiansen van Esbjerg heeft de 23-jarige Arnhemse, ondanks haar hartritmestoornissen, na onderzoek groen licht gekregen om topsport te blijven bedrijven. "We willen echter geen enkel risico nemen en volgen alle medische instructies'', aldus Per Kristiansen. "Ik sprak haar vanmorgen en ze voelde zich weer helemaal okay'', reageert de directeur via e-mail bij FOX Sports.

Oranje
Met Polman als aanjaagster stuntte Oranje eind vorig jaar op het WK in Denemarken. De handbalsters van bondscoach Henk Groener bereikten zelfs de finale, waarin grootmacht Noorwegen echter te sterk was (31-23).

De handbalsters strijden volgende maand op het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in Metz om een ticket naar Rio de Janeiro. Oranje speelt tussen 17 en 20 maart tegen Frankrijk, Japan en Tunesië, de beste twee landen mogen naar Rio. Het is nog onduidelijk wat de ziekenhuisopname van Polman betekent voor haar deelname aan het OKT. (FOX Sports/ANP)

VIDEO VIA: TV 2 SPORTS/DENMARK