Hartproblemen voor Estavana Polman
Hartproblemen voor Estavana Polman - © FOXSports.NL

Estavana Polman weer thuis na hartproblemen

17 februari 2016
Het gaat weer goed met Estavana Polman. De handbalster kreeg maandagavond last van haar hart tijdens een wedstrijd van haar club Esbjerg, maar is inmiddels weer thuis.

Ze liet zich in het duel met Viborg wisselen en werd vervolgens onderzocht in het ziekenhuis.

"Ik heb er al vaker last van gehad", reageerde ze woensdag bij Helden. "Nu voelde ik voor de wedstrijd al wat onregelmatige hartslagen. Na vijf minuten in de tweede helft dacht ik: hè, dat voelt anders, maar ik kon nog wel doorspelen. Maar op het eind dacht ik: nu moet ik er echt uit, want de speelster tegenover me zie ik niet één maar drie keer. Dat klopt niet. Ik ben eruit gegaan en het duurde best wel weer een tijdje voor ik eroverheen kwam, voordat ik me weer rustig voelde."

Controle
"De ambulance is meteen gekomen, ze hebben me overal gecheckt", ging Polman verder. "Pas na een paar uur had ik mijn lichaam weer onder controle. Voor de zekerheid hebben ze me in het ziekenhuis gehouden, dan konden ze alles volgen op de monitor. Ze hebben me onderzocht, alles was verder goed. Nu ben ik alleen doodmoe, het is alsof er drie mannen op me liggen. Ik voel me nu wel beter."

De handbalster doet het voorlopig rustig aan. "Tot na het weekend hadden we sowieso al vrij. Maandag ga ik kijken of ik wat kan fietsen en lopen en hoe mijn hart daarop reageert. Dan hoop ik zo snel mogelijk weer te beginnen. Ik voel me fit, ik moet alleen bijkomen. (...) De artsen gaan verder onderzoeken en hopen dat ze iets kunnen betekenen voor me binnen nu en niet al te lange tijd. (...) Het moet even in de gaten worden gehouden, maar ik neem aan dat ik binnenkort weer gewoon op het veld sta. Ik moet naar mijn lichaam luisteren en hoop dat ik na het weekeinde al weer wat kan doen. De artsen zijn vooralsnog optimistisch, dan maak ik me ook geen zorgen." (FOX Sports)

BEELD  VIA: TV 2 SPORT/DENMARK