De BBC en Buzzfeed News meldden dat de afgelopen tien jaar zestien spelers uit de mondiale top 50 verdacht werden van matchfixing
De BBC en Buzzfeed News meldden dat de afgelopen tien jaar zestien spelers uit de mondiale top 50 verdacht werden van matchfixing - © ANP

Tennisbond onderzoekt matchfixing in Nederland

18 februari 2016
De tennisbond KNLTB onderzoekt twee wedstrijden waar mogelijk matchfixing heeft plaatsgevonden. Zolang het onderzoek loopt wil de bond niet zeggen wie er speelden en waar de partijen hebben plaatsgevonden.

De verdenkingen van matchfixing komen voort uit een rapport van de Europese gokwaakhond ESSA.

ESSA publiceerde donderdag de gegevens, waaruit blijkt dat mondiaal 73 tenniswedstrijden als verdacht zijn aangemerkt door een speciaal systeem dat gokgedrag monitort. Dat houdt in dat er een vermoeden is van matchfixing, al staat dat niet vast. Vaak is sprake van ongewoon gokgedrag, wat doet vermoeden dat spelers zijn betaald om opzettelijk te verliezen.

Vorige maand meldden BuzzFeed en de BBC dat de afgelopen tien jaar veel wedstrijden van onder andere hooggeplaatste spelers als verdacht werden gezien. De media stelden dat de tennisautoriteiten te weinig zouden doen aan het probleem of het zelfs onder de pet hielden. (FOX Sports/ANP)