David Ferrer
David Ferrer - © Pro Shots

Ferrer en Nadal naar kwartfinales Rio

18 februari 2016
David Ferrer heeft in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Rio de Janeiro afgerekend met zijn landgenoot Albert Ramos-Vinolas. De Spanjaard had daar drie sets voor nodig: 4-6, 6-1, 6-4.

Ferrer begon slecht aan de wedstrijd en verloor direct zijn eerste servicegame en uiteindelijk ook de eerste set. Daarna trok de 33-jarige Spanjaard de zaken recht en won de volgende twee sets. 

In de kwartfinale treft Ferrer Dominic Thiem, die minder dan een week geleden het gravaltoernooi van Buenos Aires op zijn naam schreef.

Motor Nadal hapert vlak voor de meet

Rafael Nadal had in Brazilië eveneens een Spaans onderonsje op het programma staan. De topseed stuurde Nicolas Almagro in twee sets naar huis: 6-3, 7-5.

Nadal had aanvankelijk weinig problemen met de nummer 53 van de wereld. In minder dan drie kwartier had hij de eerste set op zak en leek hij op weg naar een eenvoudige zege.

Nadat hij Almagro had gebroken bij 3-3 in het tweede bedrijf, begon de motor van Nadal echter te haperen. Hij werd twee keer op rij gebroken, maar sloeg beide keren meteen terug in de servicebeurt van zijn landgenoot.

Bij een 6-5 voorsprong hield Nadal weer eens zijn opslag en was de partij prompt afgelopen. In de volgende ronde treft de voormalige nummer een van de wereld Alexandr Dolgopolov, die met 3-6, 6-0, 6-3 te sterk was voor Iñigo Cervantes. (FOX Sports)