Dominic Thiem
Dominic Thiem - © ANP

Thiem trekt goede lijn door met zege op Ferrer

20 februari 2016
David Ferrer is er niet in geslaagd om de halve finales van het ATP-toernooi van Rio de Janeiro te bereiken. De als tweede geplaatste Spanjaard ging met 3-6, 2-6 onderuit tegen Dominic Thiem.

Thiem, de mondiale nummer 19, is de laatste tijd in bloedvorm. Hij schreef afgelopen week nog het toernooi van Buenos Aires op zijn naam na onder meer een zege op Rafael Nadal.

De 22-jarige Oostenrijker moest tegen Ferrer even warmdraaien en leverde op 1-1 zijn servicebeurt in, maar daarna was hij niet meer te stoppen.

Hij brak de Spaanse favoriet twee keer op rij om de eerste set te pakken en sloeg in het tweede bedrijf eveneens twee keer door de opslag van zijn opponent heen. Binnen vijf kwartier had Thiem zijn plekje in de halve finales veiliggesteld.

Nadal schaarde zich eveneens bij de laatste vier in Brazilië. De topseed haalde zonder te spelen de halve eindstrijd, nadat zijn tegenstander Aleksandr Dolgopolov zich met een schouderblessure had teruggetrokken. (FOX Sports)

Errani wint WTA-toernooi Dubai

20 februari 2016
Errani wint WTA-toernooi Dubai
Sara Errani heeft zaterdag weer een titel binnengesleept. De Italiaanse schreef het WTA-toernooi van Dubai op haar naam.