Alistair Overeem
Alistair Overeem - © ANP

Alistair Overeem vecht tegen trainingspartner in Ahoy

22 februari 2016
De tegenstander van Alistair Overeem in Ahoy is bekend. Op 8 mei zal Wit-Rus Andrei Arlovski het opnemen tegen de Reem in Ahoy, aldus MMAFighting.com.

Opvallend detail: de Wit-Rus, bijgenaamd de Pitbull, is een vaste trainingspartner van Overeem.

De Nederlander maakte vorige week maandag bij FOX Sports bekend dat hij een nieuw contract bij de UFC heeft getekend. Daarnaast kondigde hij aan in het main event te staan van Nederlands eerste UFC-evenement ooit.

Arlovski staat momenteel vijfde op de UFC-zwaargewichtranglijst. Hij verloor zijn laatste gevecht tegen Stipe Miocic, op UFC 195, via technische knock-out in de eerste ronde.

Overeem en Arlovski zullen hun voorbereiding op dit gevecht bij Team Jackson-Winkeljohn in Albuquerque houden.

Afgesproken is dat Overeem en Arlovski op aparte tijden zullen trainen en dat Greg Jackson, de hoofdtrainer van beide vechters, in de hoek van Arlovski zal zitten tijdens de partij. 

'Geen vrienden'

Voor Overeem zal vechten tegen Arlovski geen problem zijn. “We trainden nooit samen. De keren dat we het wel deden kan je op één hand tellen. Natuurlijk is er respect tussen ons, want hij is een teamgenoot. Als we zien zeggen we elkaar gedag. Maar we zijn geen vrienden.”

Stefan Struve

Vorige week is bekend gemaakt dat Stefan Struve ook zal vechten in Ahoy. De Skyscraper vecht tegen Braziliaan Antonio Silva. (FOX Sports)