Elis Ligtlee.
Elis Ligtlee. - © Pro Shots

Herstelde Ligtlee klaar voor teamsprint op WK

22 februari 2016
Voor Elis Ligtlee is de openingsdag van de WK baanwielrennen, volgende week in Londen, meteen de belangrijkste.

Op de teamsprint kan ze samen met Laurine van Riessen olympische deelname afdwingen. Het is een missie die bijna niet kan misgaan, hoewel Ligtlee de spanning er door een ongeval tijdens de zesdaagse van Rotterdam nog even inhield. Ze is hersteld, vertelde Eerbeekse maandag na een training in Alkmaar.

Ligtlee liep kneuzingen op aan benen en heup, had een gehavend gezicht en een lichte hersenschudding, nadat ze begin januari in Ahoy samen met de Britse Victoria Williamson onderuit ging.

"Het heeft me twee weken training gekost. Dat merk je wel. We hebben de trainingsschema's wat aangepast. Voor mijn gevoel heb ik kunnen doen wat ik moest doen.''

De focus ligt op olympische plaatsing op de teamsprint. "We moeten daarna onze tijden nog aanscherpen om in Rio voor de medailles te strijden.''

Van Riessen, van huis uit schaatsster, verving dit seizoen Shanne Braspennincx die afgelopen zomer getroffen werd door een hartinfarct. De Brabantse fietst alweer en zou eventueel nog voor Rio in aanmerking komen.

Het meest voor de hand ligt dat ze als reserve meegaat voor de teamsprint en op het onderdeel keirin uitkomt, waarop ze vorig jaar WK-zilver won. Keirin, de sprint en de 500 meter tijdrit zijn de andere onderdelen waarop Ligtlee en Van Riessen volgende week uitkomen.

Ligtlee: "Ik weet niet precies waar mijn grootste kansen liggen. Ik roep nu ook niet: ik kan daar goud pakken. Maar daar ga ik wel voor. Op elk onderdeel wil ik me waarmaken.'' (FOX Sports/ANP)

Zilver voor teamsprinters op WK

2 maart 2016
Zilver voor teamsprinters op WK
De Nederlandse teamsprinters hebben woensdag bij de WK baanwielrennen in Londen na een spectaculair optreden genoegen moeten nemen met het zilver....