Angelique Kerber
Angelique Kerber - © Pro Shots

Kerber snel onderuit in Doha

23 februari 2016
Angelique Kerber is dinsdag verrassend uitgeschakeld in de tweede ronde van het Qatar Open. De als eerste geplaatste speelster ging in Doha in twee sets onderuit tegen de Chinese Zheng Saisai, de nummer 72 van de wereldranglijst.

Kerber, die in de eerste ronde niet in actie hoefde te komen, verloor met 5-7 en 1-6. De partij duurde nog geen tachtig minuten. Het was de eerste ontmoeting van de vrouwen.

Kerber (28) heeft na haar indrukwekkende triomf bij het Australian Open eind vorige maand in Melbourne niet veel meer gepresteerd. De nummer twee van de wereldranglijst verloor een partij in de Fed Cup tegen het zegevierende Zwitserland van Belinda Bencic en meldde zich daarna wegens een dijbeenblessure af voor het toernooi in Dubai.

In haar partij tegen Zheng Saisai produceerde Kerber liefst 38 fouten, tegen slechts acht van de 22-jarige jongere Chinese. De Duitse favoriete was in het duel soms de wanhoop nabij. De Duitse, finaliste in 2014, maakte vooral in de tweede set een ontredderde indruk. (ANP)