Wesley Koolhof
Wesley Koolhof - © Pro Shots

Middelkoop/Koolhof onderuit in Acapulco

24 februari 2016
Tennissers Matwé Middelkoop en Wesley Koolhof zijn er dinsdag in de eerste ronde van het ATP-toernooi van Acapulco niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken.

De Brit Aljaz Bedene en de Luxemburger Gilles Muller waren te sterk voor het Nederlandse koppel. Daar was wel een supertiebreak voor nodig: 6-4, 4-6, 10-6.

De nederlaag voorkwam dat in de kwartfinales mogelijk een Nederland onderonsje te zien zou zijn. Thiemo de Bakker en Robin Haase spelen woensdag tegen het als eerste geplaatste Colombiaanse koppel Cabal/Farah.

De winnaar van die partij neemt het op tegen Bedene en Muller voor een plaats bij de laatste vier in de Mexicaanse kustplaats.

Kiki Bertens wist wel door te stoten naar de kwartfinales van het dubbelspel. De Nederlandse knokte zich met haar Zweedse tennispartner Johanna Larsson in de eerste ronde langs het Britse koppel Johanna Konta/Heather Watson.

Bertens verloor de eerste set ondanks een vroege break en leek ten onder te gaan in de tweede. Toen kreeg het Nederlands/Zweedse stel liefst drie matchpoints, maar wist het toch een break ongedaan te maken. In de tiebreak waren Bertens en Larsson oppermachtig, waarna de supertiebreak nipt in hun voordeel uitviel.

Het als tweede geplaatste stel moet het nu opnemen tegen Anastasia Pavlijoetsjenkova uit Rusland en de Belgische Yanina Wickmayer. (ANP)