Sifan Hassan
Sifan Hassan - © Pro Shots

Hassan plaatst zich gemakkelijk voor finale 800 meter NK indoor

27 februari 2016
Sifan Hassan liep zaterdag onverwacht in de series van de 800 meter bij de NK indoor atletiek in Apeldoorn. De Arnhemse atlete soleerde naar een tijd van 2.03,68 en plaatst zich daarmee uiteraard voor de finale op zondag.

“Ik wil graag voor het Nederlandse publiek lopen'', zei Hassan aan de finish in het Omnisport. “En ik heb wedstrijdritme nodig voor de WK indoor. Het is niet de bedoeling dat ik de 800 meter loop in Portland. Daar is alles gericht op de 1500 meter.''

Hassen is de Europees kampioene 1500 meter en over drie weken is ze een medaillekandidate op die afstand bij de WK indoor in Portland.

Voor de series had ze aanvankelijk dispensatie gevraagd om alleen de finale te mogen lopen. Dat stelde de atlete later bij. “Het is wel goed om twee races achter elkaar te lopen. Tot de WK loop ik namelijk geen wedstrijden meer.’’

Sanne Verstegen

Titelverdedigster Sanne Verstegen was blij met de deelname van Hassan. “Respect dat ze hier loopt, maar het gaat hier wel om een titelstrijd en dan behoor je ook de series te lopen'', zei de atlete van Rotterdam Atletiek, die zich met winst van haar serie ook plaatste voor de finale.

“Voor mij is het extra mooi dat Sifan loopt. Heb ik een goede haas in de finale. Maar de WK indoor heb ik al uit mijn hoofd gezet. Ik heb heel lang moeten revalideren van een gebroken enkel en ben heel blij dat ik nu weer pijnvrij kan lopen. Maar mijn lijf heeft meer wedstrijden nodig om op niveau te komen. Ik wil deze zomer wel proberen me te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio. Dan moet ik de limiet van 2.00,00 lopen, iets sneller dan mijn persoonlijk record van 2.00,55.'' (ANP)