Dorian van Rijsselberghe kan nog lachen voor de zaterdagwedstrijd
Dorian van Rijsselberghe kan nog lachen voor de zaterdagwedstrijd - © Pro Shots

Van Rijsselberghe en Badloe op podium bij WK

27 februari 2016
De Nederlandse windsurfers Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe hebben zaterdag bij de WK in de RS:X-klasse voor een unieke prestatie gezorgd. Beiden belandden na de afsluitende medalrace op het podium.

Van Rijsselberghe, die in augustus bij Rio 2016 zijn olympische titel verdedigt, sprong van de vierde naar de tweede plek in het eindklassement. Hij kwam in de finale, met tien deelnemers, als tweede binnen. Trainingsmakker Badloe finishte als vijfde en hield daarmee de derde plaats in de eindstand vast.

De wereldtitel ging naar de Pool Piotr Myszka, die vrijdag al zeker was van het WK-goud. De negende plek in de medalrace kon hij zich zaterdag ruimschoots permitteren.

Van Rijsselberghe (27) veroverde vorig jaar brons op het WK. In 2011 pakte hij de wereldtitel. Met het resultaat in Eilat was hij tevreden. "We zijn erg blij dat we alle twee op het podium staan. Het is een mooi einde van een heel interessante week met ups en downs. We hebben alle twee constant gevaren en dan kom je toch nog op het podium."

Badloe vond het een lastige slotdag. "Iedereen stond dicht bij elkaar qua punten. Het leek erop dat ik naast het podium ging eindigen, maar op het laatste halve-windse rak naar de finish ging ik nog onder twee man door, onder wie Nick Dempsey. Hierdoor eindig ik alsnog met brons. Dit is een super gaaf gevoel, ik heb een mooie week gehad.” (ANP)

Weer blessureleed voor Lindsey Vonn

27 februari 2016
Weer blessureleed voor Lindsey Vonn
Lindsey Vonn is zaterdag opnieuw geblesseerd geraakt. De Amerikaanse skiester ging tijdens de super-G in Soldeu (Andorra), onder moeilijke omstandigheden...