Dafne Schippers
Dafne Schippers - © ANP

Schippers verovert zevende Nederlandse titel

27 februari 2016
Dafne Schippers heeft zaterdag bij de NK indoor voor de zevende keer in haar carrière de Nederlandse titel op de 60 meter veroverd.

De wereldkampioene op de 200 meter raasde in het Omnisport van Apeldoorn naar de gouden medaille in een tijd van 7,03.

De Utrechtse had wat goed te maken in de finale, want ze was eerder op de zaterdag niet de snelste in de halve finales. Jamile Samuel won haar heat in 7,16, terwijl Schippers 7,21 noteerde in haar race.

De Europees kampioene van vorig jaar maakte in de finale duidelijk waarom zij dit jaar de wereldranglijst aanvoert met 7,00 en over drie weken in het Amerikaanse Portland de torenhoge favoriete is voor de wereldtitel. Samuel eindigde als tweede in 7,14.

Solomon Bockarie

Bij de mannen is Solomon Bockarie naar de Nederlandse sprinttitel op de 60 meter gesneld. De atleet van Ilion uit Zoetermeer won de spannende finale in 6,68 seconden. Die tijd lag vier honderdsten boven de limiet voor de WK indoor in Portland.

Bockarie was net iets sneller dan Hensley Paulina, die het zilver pakte in 6,69. Giovanni Codrington, de kampioen van de afgelopen twee jaar, moest nu genoegen nemen met brons met een tijd van 6,70. (ANP)