Dafne Schippers
Dafne Schippers - © Pro Shots

Schippers mag titel 60 meter behouden na protest

28 februari 2016
Dafne Schippers hoeft haar Nederlands titel op de 60 meter niet in te leveren. Hoewel er zondag bij de NK indoor atletiek in Apeldoorn nog een formeel protest tegen haar deelname werd toegekend door de zogeheten Jury d'Appel, liet de Atletiekunie weten de uitslag te handhaven.

Schippers mocht zaterdag op eigen verzoek de series van de 60 meter overslaan en stroomde rechtstreeks door naar de halve finales. De andere atletes hoorden dit pas vlak voor aanvang van de series. De wereldkampioene op de 200 meter won vervolgens haar halve finale en daarna de finale.

De trainer van een van de andere sprintsters heeft na de finale alsnog een protest ingediend, omdat hij vond dat Schippers onreglementair zou hebben deelgenomen. Deze werd toegekend door de Jury d'Appel, maar is dus afgewezen.

De regels schrijven geen strafmaat voor, waardoor het was aan de wedstrijdorganisatie is om te beslissen wat ze met het toegewezen protest doet. Dat meldde een woordvoerder van de Atletiekunie. (ANP)

Zusjes De Witte domineren op 400 meter

28 februari 2016
Zusjes De Witte domineren op 400 meter
Zusjes Lisanne en Laura de Witte heersten zondag bij de NK indoor in Apeldoorn in de finale van de 400 meter. Lisanne won het goud in een aansprekende...