Dafne Schippers
Dafne Schippers - © Pro Shots

Schippers en Hassan blikvangers in selectie WK indoor

1 maart 2016
De Nederlandse atletiekploeg voor de wereldkampioenschappen indoor in het Amerikaanse Portland bestaat uit zeven atleten.

Vijf vrouwen en twee mannen maken deel uit van de ploeg. Technisch directeur Ad Roskam maakte dinsdag zijn selectie bekend.

Dafne Schippers en Sifan Hassan zijn de uitgesproken medaillekandidaten in de ploeg. Schippers is favoriet voor het goud op de 60 meter; ze liep deze winter de drie beste tijden van de wereld, met 7,00 als beste tijd. Hassan gaat voor de titel op de 1500 meter.

Maureen Koster kan verrassen op de 3000 meter. Lisanne de Witte komt uit op de 400 meter en Jamile Samuel loopt evenals Schippers de 60 meter. Churandy Martina rent de 60 meter en Liemarvin Bonevacia de 400 meter.

De ploeg voor Portland is beduidend kleiner dan die van twee jaar geleden in het Poolse Sopot. De Atletiekunie vaardigde toen vijftien atleten af. Nadine Broersen veroverde er de wereldtitel op de vijfkamp. De meerkampster kan haar titel niet verdedigen, omdat ze tijdens de voorbereidingswedstrijden een knieblessure opliep.

Ook Eelco Sintnicolaas haakte af. Hij viel geblesseerd uit op de zevenkamp bij de NK indoor en is inmiddels geopereerd aan zijn enkel. Anouk Vetter en Nadine Visser wezen een uitnodiging om mee te doen aan de vijfkamp af. Beide meerkampsters richten zich op volledig op het buitenseizoen.

De WK duren van 17 tot en met 20 maart. (ANP)