Wilco Kelderman tijdens de Tour de France.
Wilco Kelderman tijdens de Tour de France. - © Pro Shots

Wilco Kelderman als kopman naar Parijs-Nice

2 maart 2016
Voor Wilco Kelderman gaat het wielerseizoen serieus van start met Parijs-Nice.

De Veenendaler reist als kopman af naar Frankrijk, waar de rittenkoers zondag begint met een proloog over 6,1 kilometer. "Het wordt een lastige koers, met bijvoorbeeld de Mont Ventoux halverwege. Best spannend, die berg ben ik nog nooit opgereden."

Kelderman, die mikt op een top tienklassering, treft onder anderen de Australiër Richie Porte en de Spanjaard Alberto Contador als tegenstrevers. "We starten met een goede ploeg", weet Kelderman, "Sep Vanmarcke legt de laatste hand aan zijn vorm richting de klassiekers en met Steven Kruijswijk en George Bennett heb ik twee belangrijke mannen mee voor de bergen in het lastige slotweekend."

Parijs-Nice is de tweede koers van het jaar voor Kelderman. Zijn eerste koers, de Ruta del Sol, sloot hij als vierde af in het klassement. "We verwachten een goede Wilco in Parijs-Nice", lichtte ploegleider Frans Maassen toe. "We willen beginnen met een goede proloog, waar we drie specialisten voor hebben meegenomen. Jos van Emden onderstreepte in Qatar nogmaals dat hij kan tijdrijden en Victor Campenaerts heeft dat ook al laten zien. De ploeg is gebouwd rond Wilco en we moeten hem in de top van het klassement krijgen en daar houden."

De ploeg bestaat verder uit de Duitser Paul Martens en Bram Tankink. (FOX Sports/ANP)