Niki Terpstra
Niki Terpstra - © Pro Shots

Terpstra soleert naar zege in GP Le Samyn

2 maart 2016
Niki Terpstra heeft woensdag na een machtige solo de Waalse wielerkoers GP Le Samyn gewonnen.

De Nederlands kampioen van Etixx-QuickStep reed vijftien kilometer voor de eindstreep weg uit een kopgroep met daarin ook de Nederlander Dylan Groenewegen. Op de finish had Terpstra negentien seconden voorsprong op de enig overgebleven achtervolger, de Brit Scott Thwaites. Groenewegen (LottoNL-Jumbo) finishte als zesde.

De GP Le Samyn over slechte Waalse kasseistroken werd woensdag verreden onder barre omstandigheden met felle regen, kou en wind. Het helse weer zorgde voor een spannende wedstrijd, maar ook voor heel wat opgaves. Slechts 28 van de 188 deelnemers haalden de finish in Dour niet. Stijn Steels werd 28e en laatste.

"Het was pittig. Ik moest blijven gaan. Het waren geen fijne omstandigheden maar dat heeft wel de koers gemaakt. Uiteindelijk zijn er maar weinig overgebleven", reageerde Terpstra na zijn overwinning.

"Het was een heel mooie koers. Het was hard en ik heb veel afgezien. Iedereen komt hier op zijn plaats terecht en Terpstra stak er gewoon bovenuit. Ik moet tevreden zijn", zei Groenewegen over zijn topklassering. (ANP)