Michael van Gerwen.
Michael van Gerwen. - © Pro Shots

Negendarter voor Van Gerwen op UK Open

5 maart 2016
Michael van Gerwen heeft zijn topvorm zaterdag onderstreept bij het UK Open. De Brabander gooide in de vierde ronde tegen de Engelsman Rob Cross een negendarter.

Van Gerwen wierp in de tiende leg van de wedstrijd zijn perfecte leg. Zijn eerste zeven pijlen gooide hij achter elkaar in de triple 20, vervolgens eentje in de triple 19 en de Nederlander sloot af met dubbel 12. In de legs voor en na zijn negendarter gooide de wereldkampioen van 2014 ook de maximale score van 170 uit.

Van Gerwen klopte Cross uiteindelijk op dominante wijze met 9-5. Mighty Mike bleef zo op koers voor titelprolongatie op het UK Open. Bovendien lonkt een extra premie van 10.000 pond, mits geen andere darter ook een ninedarter gooit.

Van Gerwen speelt in de volgende ronde tegen de Belg Kim Huybrechts, die Justin Pipe in de vierde ronde versloeg met 9-3.

Van der Voort en Klaasen door , Van Barneveld ten onder

Raymond van Barneveld moest buigen voor zijn eeuwige rivaal Phil Taylor. The Power klopte Barney met 9-3 en speelt in de vijfde ronde tegen een andere Nederlander: Vincent van der Voort. The Dutch Destroyer versloeg Andy Jenkins met 9-2 om de vijfde ronde te bereiken.

Jelle Klaasen wist met de hakken over de sloot de vijfde ronde te halen. The Cobra had de maximale zeventien legs nodig om Engelsman Joe Murnan te verslaan: 9-8. In de volgende ronde speelt Klaasen tegen Adrian Lewis. (FOX Sports/ANP)

Michael van Gerwen wint UK Open

6 maart 2016
Michael van Gerwen wint UK Open
Michael van Gerwen heeft de titel gepakt op de UK Open. In Minehead was hij in de finale veel beter dan zijn tegenstander, Peter Wright. Het...