Ireen Wüst
Ireen Wüst - © Pro Shots

Wüst tweede op WK allround achter Sáblíková

6 maart 2016
Schaatsster Ireen Wüst heeft zondag bij de WK allround in Berlijn haar meerdere moeten erkennen in Martina Sáblíková. De Nederlandse was in de vierde en laatste rit op de afsluitende 5000 meter niet opgewassen tegen de titelverdedigster uit Tsjechië.

Sáblíková, die bijna twee seconden moest goedmaken op haar Nederlandse rivale, zegevierde in een tijd van 6.52,57 (baanrecord). De Tsjechische veroverde haar vierde wereldtitel.

Wüst gaf in het tweede deel van de laatste WK-race veel toe, maar reed toch nog de tweede tijd: 7.01,41. Ze behaalde zilver in het eindklassement. Het was haar tiende WK-medaille.

Brons voor De Jong

Het brons was voor Antoinette de Jong, die op de 5000 meter de derde tijd neerzette (7.04,04). De WK-debutante behaalde eerder dit kalenderjaar in Minsk bij de EK allround eveneens brons. De twintigjarige rijdster, ploeggenote van Wüst bij Justlease.nl, won dit seizoen goud bij de NK allround.

Linda de Vries reed de vierde tijd (7.06,79) en klom daarmee naar de vierde plaats in het eindklassement. De Drentse belandde voor de derde keer op de vierde plek in de eindstand van de WK allround. (ANP)