Andy Murray.
Andy Murray. - © ANP

Murray brengt Britten ronde verder in Davis Cup

6 maart 2016
Andy Murray heeft met een derde zege in één weekeinde de Britten een ronde verder gebracht in de Davis Cup.

Zondag moest de kopman van de titelverdediger in een vijf uur durend duel ontzettend diep gaan tegen Kei Nishikori, maar hij won wel: 7-5, 7-6 (6), 3-6, 4-6, 6-3.

Daardoor wonnen de Britten met 3-1 van de Japanners. Murray was verantwoordelijk voor alle Britse punten en had daarvoor alleen de hulp van zijn broertje Jamie nodig in het dubbelspel op zaterdag.

In de kwartfinale treffen Andy Murray en Groot-Brittannië Novak Djokovic en de Serven. Deze ontmoeting zal in juli plaatsvinden.

De Fransen, Amerikanen en de Italianen waren al zeker van een plek in de kwartfinales. Naast de Britten sloegen ook de Tsjechen zich zondag naar de beste acht.

Kopman Tomas Berdych moest weliswaar opgeven tegen de Duitser Philipp Kohlschreiber, maar Lukas Rosol stelde met 6-2, 6-3, 6-1 orde op zaken tegen Alexander Zverev. Tsjechië speelt in de kwartfinale tegen Frankrijk. 

De Argentijnen vochten zich ook naar de laatste acht door Polen met 3-2 te kloppen. Zij nemen het tegen Italië op in de volgende ronde.  

Teleurstelling voor Belgen

België werd al vroeg uitgeschakeld in de Davis Cup. Vorig jaar bereikten de Belgen nog verrassend de finale van het tennistoernooi voor landenteams, ditmaal was de eerste ronde het eindstation.

Door de 3-2 nederlaag in Luik tegen Kroatië moet België bovendien strijden voor lijfsbehoud in de wereldgroep.

Kroatië mag zich opmaken voor een wedstrijd tegen de Verenigde Staten. (ANP)