Andre Burakovsky
Andre Burakovsky - © ANP

Washington Capitals maakt einde aan recordserie Anaheim Ducks

8 maart 2016
Washington Capitals heeft de fraaie reeks van Anaheim Ducks tot staan gebracht. De grootmacht uit de hoofdstad was na een shoot-out met 1-2 te sterk voor de ploeg in vorm.

Het was de eerste nederlaag voor de Ducks nadat ze afgelopen week een nieuw clubrecord hadden gevestigd met hun elfde zege op rij.

Het team uit Anaheim had zaterdag en passant de koppositie in de Pacific Division overgenomen van Los Angeles Kings na een 2-3 overwinning in een rechtstreeks duel met de concurrent.

Angstgegner
Ook tegen angstgegner Washington, dat de laatste zes onderlinge ontmoetingen had gewonnen, begonnen de Ducks sterk. Ryan Getzlaf opende de score in de eerste periode met het allereerste schot op goal.

Andre Burakovsky trok de stand echter gelijk in het derde bedrijf en sleepte zo voor de Capitals een verlenging uit het vuur. Geen van beide ploegen wist het net te vinden in over-time, waarna T.J, Oshie en Nicklas Backstrom trefzeker waren in de shoot-out.

Washington staat in de Metropolitan Division nog altijd een straatlengte voor op New York Rangers. De koploper heeft een voorsprong van maar liefst twintig punten op de naaste belager. (FOX Sports)