Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens buigt voor Vandeweghe in Indian Wells

10 maart 2016
Kiki Bertens is uitgeschakeld in de eerste ronde van het masterstoernooi van Indian Wells. De 24-jarige Wateringse moest na twee sets haar meerdere erkennen in de Amerikaanse Coco Vandeweghe: 4-6, 4-6.

Bertens, die via de kwalificaties was doorgedrongen tot het hoofdschema, begon goed aan de partij tegen de nummer 38 van de wereldranglijst. Het verschil van 72 plaatsen op de mondiale ranking was aanvankelijk niet te merken.

De Nederlandse hield gelijke tred tot 4-4, maar leverde vervolgens op love haar eigen service in. Voor Vandeweghe was het daarna een koud kunstje om de set binnen te halen.

Ook in het tweede bedrijf had Vandeweghe genoeg aan een enkele break. Na maar liefst vijftien punten sloeg de oud-winnares van het toernooi van Rosmalen op 2-2 door de opslag van de Westlandse heen.  

Bertens knokte in het restant van de partij voor wat ze waard was, maar kon de achterstand niet meer goedmaken. Na ruim anderhalf uur zat het enkelspel erop voor Bertens, die nog wel in actie komt in de dubbel. (FOX Sports)