Maria Sharapova
Maria Sharapova - © ANP

Sharapova: Hoop dat ik kans krijg om weer te spelen

10 maart 2016
Maria Sharapova heeft op Facebook haar dank geuit naar haar fans. Vele supporters staken de Russin een hart onder de riem nadat Sharapova bekendmaakte dat zij op het verboden middel meldonium was betrapt.

"Ik wil laten weten dat jullie prachtige woorden voor een glimlach op mijn gezicht hebben gezorgd", aldus Sharapova, die tijdens de Australian Open positief testte op meldonium.

"Jullie berichten zijn een geweldige aanmoediging voor mij. Deze boodschap is dan ook niets anders dan een 'dank je wel' naar jullie."

Weer tennissen
Op het moment dat de vijfvoudig Grand Slam-winnares haar inbox opende wist zij precies wat ze wilde: "Ik dacht nergens aan op dat moment, behalve dat ik weer wil tennissen. Ik hoop dat ik de kans krijg om dat te doen."

Het is nog altijd onbekend hoe lang Sharapova wordt geschorst. De Russische tennisbond rekent er nog steeds op dat de Queen of Scream gewoon deel kan nemen aan de Olympische Spelen in Rio, zo maakte de federatie dinsdag bekend.

Sponsors
Haar racketsponsor Head wil het contract ondanks haar positieve dopingtest verlengen. Andere sponsors van Sharapova namen juist afstand van de Russin. Horlogemerk TAG Heuer verbrak de banden, terwijl sportmerk Nike en autofabrikant Porsche voorlopig niet met haar willen worden geassocieerd. (FOX Sports)